Gå tilbake

Melkefri vaniljesaus

Matrett Kaker, desserter & snacks, Sauser, Tilbehør
Forberedelse 5 minutter
Bløtlegging 2 timer
Porsjoner 3 dl

Ingredienser

  • 100 gr cashewnøtter
  • 1 dl vann kaldt
  • 3 eggeplommer
  • 2 ss akasiehonning smakes til
  • 1 ts vaniljeekstrakt evt vaniljeessens eller (ekte) vaniljesukker
  • 1 fingerklype himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Kok opp 2-3 dl vann, og bløtlegg cashewnøttene i dette vannet i to timer
  • Hell av vannet fra de bløtlagte cashewnøttene, og ha dem i en blender sammen med kaldt vann, eggeplommer, akasiehonning, vaniljeekstrakt og himalayasalt. Kjøres til sausen er silkemyk.
  • Smak til med mer akasiehonning for mer sødme. Smak til med noen ekstra dråper vaniljeekstrakt for mer vaniljesmak.
  • Sett tildekket i kjøleskap frem til servering

Notater

Justér tykkelsen på vaniljesausen med mengden vann - litt mindre vann for mer kremete og fyldig saus. Sausen vil også tykne litt av å stå kaldt i kjøleskap.
Vaniljesausen er best nylaget, men holder noen dager tildekket i kjøleskap.
Hvis du ønsker mindre "eggesmak" på vaniljesausen, reduserer du antall eggeplommer til to. Den kan også lages uten eggeplommer.
Eggehvitene du får til overs, kan du for eksempel bruke til å lage marengs, eller de kan inngå i andre kaker (piskes stive og vendes inn i røren, gir luftig bakst)