Melkefri vaniljesaus
Dette blir en skikkelig god vaniljesaus, særlig med tanke på at den ikke inneholder noen melkeprodukter. Den passer til alle desserter der du ellers vil servere vaniljesaus – friske jordbær, fruktsalat, eplekake, gele… Og den er veldig enkel å lage, krever ingen koking, den skal kun kjøres glatt og jevn i blender.
Vaniljesausen er basert på cashewnøtter og eggeplommer, og søtet med akasiehonning. Den er rett og slett næringsrik, og kan nytes med god samvittighet! Juster mengden honning etter ønsket sødme.
Det er viktig å bløtlegge cashewnøttene i vann etpar timer først. Da vil de mykne, og du kan kjøre dem silkemyke i blender sammen med de andre ingrediensene. Jeg koker opp vannet først, så bløtleggingen får litt «boost».
Det er en fordel å ha en god blender, men uansett gjelder det å kjøre sausen lenge nok til at den blir så jevn og fin som mulig. Spa ned med slikkepott på innsiden av blenderen, om nødvendig.
Melkefri vaniljesaus
Ingredienser
- 100 gr cashewnøtter
- 1 dl vann kaldt
- 3 eggeplommer
- 2 ss akasiehonning smakes til
- 1 ts vaniljeekstrakt evt vaniljeessens eller (ekte) vaniljesukker
- 1 fingerklype himalayasalt evt havsalt
Instruksjoner
- Kok opp 2-3 dl vann, og bløtlegg cashewnøttene i dette vannet i to timer
- Hell av vannet fra de bløtlagte cashewnøttene, og ha dem i en blender sammen med kaldt vann, eggeplommer, akasiehonning, vaniljeekstrakt og himalayasalt. Kjøres til sausen er silkemyk.
- Smak til med mer akasiehonning for mer sødme. Smak til med noen ekstra dråper vaniljeekstrakt for mer vaniljesmak.
- Sett tildekket i kjøleskap frem til servering