Melkefri vaniljesaus

Melkefri vaniljesaus

Dette blir en skikkelig god vaniljesaus, særlig med tanke på at den ikke inneholder noen melkeprodukter. Den passer til alle desserter der du ellers vil servere vaniljesaus – friske jordbær, fruktsalat, eplekake, gele… Og den er veldig enkel å lage, krever ingen koking, den skal kun kjøres glatt og jevn i blender.

Vaniljesausen er basert på cashewnøtter og eggeplommer, og søtet med akasiehonning. Den er rett og slett næringsrik, og kan nytes med god samvittighet! Juster mengden honning etter ønsket sødme.

Det er viktig å bløtlegge cashewnøttene i vann etpar timer først. Da vil de mykne, og du kan kjøre dem silkemyke i blender sammen med de andre ingrediensene. Jeg koker opp vannet først, så bløtleggingen får litt «boost».

Det er en fordel å ha en god blender, men uansett gjelder det å kjøre sausen lenge nok til at den blir så jevn og fin som mulig. Spa ned med slikkepott på innsiden av blenderen, om nødvendig.

Melkefri vaniljesaus

Matrett Kaker, desserter & snacks, Sauser, Tilbehør
Forberedelse 5 minutter
Bløtlegging 2 timer
Porsjoner 3 dl

Ingredienser

  • 100 gr cashewnøtter
  • 1 dl vann kaldt
  • 3 eggeplommer
  • 2 ss akasiehonning smakes til
  • 1 ts vaniljeekstrakt evt vaniljeessens eller (ekte) vaniljesukker
  • 1 fingerklype himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Kok opp 2-3 dl vann, og bløtlegg cashewnøttene i dette vannet i to timer
  • Hell av vannet fra de bløtlagte cashewnøttene, og ha dem i en blender sammen med kaldt vann, eggeplommer, akasiehonning, vaniljeekstrakt og himalayasalt. Kjøres til sausen er silkemyk.
  • Smak til med mer akasiehonning for mer sødme. Smak til med noen ekstra dråper vaniljeekstrakt for mer vaniljesmak.
  • Sett tildekket i kjøleskap frem til servering

Notater

Justér tykkelsen på vaniljesausen med mengden vann - litt mindre vann for mer kremete og fyldig saus. Sausen vil også tykne litt av å stå kaldt i kjøleskap.
Vaniljesausen er best nylaget, men holder noen dager tildekket i kjøleskap.
Hvis du ønsker mindre "eggesmak" på vaniljesausen, reduserer du antall eggeplommer til to. Den kan også lages uten eggeplommer.
Eggehvitene du får til overs, kan du for eksempel bruke til å lage marengs, eller de kan inngå i andre kaker (piskes stive og vendes inn i røren, gir luftig bakst)
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating