Gå tilbake

Hjemmelaget rød pesto

Matrett Tilbehør
Nasjonalitet Italiensk
Total tid 5 minutter
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 4 ss soltørket tomat grovhakket
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/4 ts havsalt smakes til
  • chilipulver smakes til

Instruksjoner

  • La oljen som de soltørkede tomatene ligger i renne mest mulig av. Det er ikke denne oljen du vil skal "fylle" pestoen din, men derimot extra virgin olivenolje...
  • Ha soltørket tomat, 4 ss extra virgin olivenolje, pinjekjerner og hvitløk i food processoren, og kjør sammen til en passe finkornet pesto
  • Spe med mer extra virgin olivenolje om ønskelig, og smak til med salt og chilipulver

Notater

Pestoen er holdbar ca 1-2 uker i kjøleskap. Den kan også fryses ned.