Hjemmelaget rød pesto (melkefri)
En klassisk pesto lages som regel med parmesan. Det finnes noen få unntak blant de du kan kjøpe, men samtidig er pesto utrolig kjapt og enkelt å lage selv. Og da har du også full styring på de ingrediensene du bruker. Denne oppskriften på rød pesto er laget uten parmesan, altså er den melkefri.
Rød pesto er godt til middager med italienske smaker, for eksempel pasta og pizza. Personlig synes jeg det også er veldig godt med pesto på fisk. Og ikke minst på brød, sammen med godt kjøttpålegg som spekeskinke.
Pestoen kjøres sammen på sånn cirka 30 sekunder i food processor. Jeg bruker mini food processoren til stavmikseren, den er så hendig.
Hjemmelaget rød pesto
Porsjoner 1 porsjon
Ingredienser
- 4 ss soltørket tomat grovhakket
- 4-5 ss extra virgin olivenolje
- 2 ss pinjekjerner
- 1/2 fedd hvitløk
- 1/4 ts havsalt smakes til
- chilipulver smakes til
Instruksjoner
- La oljen som de soltørkede tomatene ligger i renne mest mulig av. Det er ikke denne oljen du vil skal «fylle» pestoen din, men derimot extra virgin olivenolje…
- Ha soltørket tomat, 4 ss extra virgin olivenolje, pinjekjerner og hvitløk i food processoren, og kjør sammen til en passe finkornet pesto
- Spe med mer extra virgin olivenolje om ønskelig, og smak til med salt og chilipulver
Notater
Pestoen er holdbar ca 1-2 uker i kjøleskap. Den kan også fryses ned.