Sandwich-vafler

Sandwich-vafler

Vaffeljern kan brukes til mye mer enn bare å lage «klassiske» vafler. Disse vaflene er supre og sunne som glutenfritt alternativ til brød. De er laget med bokhvetemel, og er klare til servering i løpet av få minutter. Ettersom de er helt uten sukker, kan du ha hva som helst av pålegg på dem. Jeg kaller dem enkelt og greit for sandwich-vafler.

Jeg lager dem i belgisk vaffeljern, og da rekker denne oppskriften akkurat til to slike «vafler», eller én dobbel, om du vil… Har du kun vanlig vaffeljern, går det selvfølgelig helt fint å bruke det i stedet.

Bruk gjerne andre glutenfrie meltyper etter ønske. Jeg har blant annet testet halvt om halvt med bokhvetemelet og rismel, da får du en litt «finere» type vaffel. Jeg har også prøvd med 50/50 bokhvetemel og hampmel, og det er en god favoritt, resultatet blir saftig og smaksrikt. Sjekk gjerne innlegget Alternative meltyper uten gluten og korn for info og ideer til andre meltyper du kan bruke.

Sandwich-vafler er aller best nystekte. Eventuelt kan de fryses ned.

Oppskriften under rekker til to personer. Om du vil lage til én, halverer du oppskriften. Jeg gjør ofte det, siden de smaker best når de er nystekte, og uansett er så raske å lage. Da heller jeg røren på midten av vaffeljernet, som på bilde under.

Sandwichvaffel
Halv oppskrift – sandwich-vaffel til én

Sandwich-vafler

Matrett Brød & bakst
Forberedelse 2 minutter
Koke/steketid 2 minutter
Total tid 4 minutter
Porsjoner 2 personer

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 4 ss bokhvetemel tilsvarer 40 gram
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 ts havsalt evt himalayasalt

Instruksjoner

  • Plugg i vaffeljernet, så det får varme seg opp mens du lager røren
  • Pisk eggene i en bolle, og rør inn bokhvetemel, extra virgin olivenolje og salt
  • Fordel røren i ferdig oppvarmet vaffeljern, og la steke til vaflene er lett gyldne
  • Serveres med godt pålegg på
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating