Gå tilbake

Breiflabb med bacon og pinjekjerner

Matrett Fisk & sjømat
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2-3 ss pinjekjerner naturell
  • 100 gr bacon i skiver
  • 7-800 gr breiflabb filet
  • extra virgin olivenolje
  • havsalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Ta frem breiflabbileten på kjøkkenbenken, så den får temperert seg litt mens du forbereder toppingen. Del den evt i porsjonsstykker om den er i et helt stykke. 
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Pinjekjerner ristes i tørr stekepanne (gjerne non-stick) på middels god varme, til de er lett og fint gyldne. Pass på varmen så de ikke blir svidd, det kan skje fort, så justér evt varmen etter behov. Ha pinjekjernene over i en skål så lenge.
  • Bacon kuttes i 1 cm striper på tvers. Stekes på middels god varme, evt med litt olje, til det er lett brunet. Bruker du moderat varme, vil baconet sleppe ut fett i stekepannen, og du vil ikke trenge ekstra olje.
  • Legg breiflabbfilet i porsjonsstykker i en ildfast form. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over litt salt og hvitløkspepper. Toppes med ferdigstekt bacon, og stekes i ca 15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt.
  • Server breiflabben med ønskede poteter og grønnsaker til, og dryss over pinjekjerner