Breiflabb med bacon og pinjekjerner

Breiflabb med bacon og pinjekjerner

Breiflabb er kanskje den aller beste fisken jeg vet om. Fiskekjøttet er fast og flott i konsistensen, og smaken kan minne om skalldyr. Så er den ikke blant de billigste fiskesortene heller da. Men breiflabb kan fint sammenstilles med en god biff, spør du meg. Den passer perfekt til en bedre helgemiddag, og ellers til spesielle anledninger. Denne oppskriften på ovnsbakt breiflabb med bacon og pinjekjerner er like enkel som den er smakfull. 

Breiflabben toppes med sprøstekt bacon før den ovnsbakes, da vil fiskekjøttet ta opp litt av den gode baconsmaken. Kunsten er å ikke bruke for høy varme på fisken, slik at den beholder saftigheten og unngår å bli overstekt. Pinjekjernene tørristes i stekepanne, da får de en ekstra god smak før de drysses over fisken ved servering.

På bildet er breiflabben servert med ovnsbakte poteter, rosenkål og brokkoli. Potetene ble bakt nesten ferdige først (200-215 grader), før temperaturen ble senket til 170 grader, og breiflabbstykkene toppet med bacon fikk bake sammen med potetene siste tiden. Det vil også passe godt med en potetmos til.

Tips: Denne oppskriften vil også egne seg veldig godt med torskeloins. Og ikke minst skreifilet eller -loins, som er i sesong nå på vinteren og litt utover våren. 

Breiflabb med bacon og pinjekjerner

Matrett Fisk & sjømat
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2-3 ss pinjekjerner naturell
  • 100 gr bacon i skiver
  • 7-800 gr breiflabb filet
  • extra virgin olivenolje
  • havsalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Ta frem breiflabbileten på kjøkkenbenken, så den får temperert seg litt mens du forbereder toppingen. Del den evt i porsjonsstykker om den er i et helt stykke. 
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Pinjekjerner ristes i tørr stekepanne (gjerne non-stick) på middels god varme, til de er lett og fint gyldne. Pass på varmen så de ikke blir svidd, det kan skje fort, så justér evt varmen etter behov. Ha pinjekjernene over i en skål så lenge.
  • Bacon kuttes i 1 cm striper på tvers. Stekes på middels god varme, evt med litt olje, til det er lett brunet. Bruker du moderat varme, vil baconet sleppe ut fett i stekepannen, og du vil ikke trenge ekstra olje.
  • Legg breiflabbfilet i porsjonsstykker i en ildfast form. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over litt salt og hvitløkspepper. Toppes med ferdigstekt bacon, og stekes i ca 15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt.
  • Server breiflabben med ønskede poteter og grønnsaker til, og dryss over pinjekjerner
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating