Verdens enkleste rotmos

Verdens enkleste rotmos

Fryste grønnsaksblandinger har reddet i havn mang en kjapp middag på hektiske dager hos oss. Favoritten min er lapskausblanding. Den kan brukes til både lapskaus og til kjøttsuppe, åpenbart. Og med den kan du også lage verdens enkleste rotmos. Du tilsetter bare litt vann, og jeg bruker også en god dæsj extra virgin olivenolje. Jeg bruker hvitløkspepper, i tillegg til salt, for ekstra smak. Du slipper kutting av grønnsaker, og rotmosen er klar i løpet av et kvarters tid, selv når den lages fra fryst tilstand.

Rotmos er perfekt tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk. Og strengt tatt trenger du ikke andre grønnsaker heller. Lapskausblanding inneholder som regel potet, gulrot, sellerirot og purre. Da får du i deg fire typer grønnsaker på én gang.

Og om du lurer; dypfryste grønnsaker er minst like næringsrike som ferske. De fryses ned like etter innhøsting, og unngår tap av næringsinnhold under lagring og transport. Ergo er bruk av dypfryste grønnsaker et fornuftig matvalg, særlig gjennom vinteren og utenom sesong for andre grønnsaker. Som regel er det snakk om norske grønnsaker også, så de er temmelig kortreiste.

Praktisk tips: Den gjengse standardpakken med dypfryst lapskausblanding i norske matbutikker anno 2019 er på 800 gram. Dette er i knappeste laget hvis du lager til fire voksne, med mindre du serverer andre grønnsaker i tillegg. Så det enkle tipset er da rett og slett å sørge for å ha flere pakker med lapskausblanding i fryseren. Ellers finnes det storpakker på enkelte butikker, for eksempel på Coop-butikkene. Du bør minimum beregne 250 gr pr person, gjerne litt mer om folk er veldig sultne eller «storspiste». 

Verdens enkleste rotmos

Matrett Tilbehør, Vegetar
Koke/steketid 15 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1000 gr lapskausblanding dypfryst
  • 2 dl vann
  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • havsalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Ha lapskausblanding, vann og extra virgin olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Kokes på middels god varme under lokk, til grønnsakene er møre og vannet er innkokt. Rør av og til etter behov.
  • Smak til med salt og hvitløkspepper underveis, og tilsett eventuelt litt mer vann til ønsket konsistens
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating