Ovnsbakt torsk med chorizo

Ovnsbakt torsk med chorizo

Torsk med chorizo er en fantastisk kombinasjon! Den hvite, faste og delikate fisken med lett sødme, mot en lett krydret spekepølse, mmm… Det beste fra hav og land er en god helgemiddag verdig ♥

For anledningen brukte jeg en flott loin (ryggfilet) av skrei, som er i sesong fra januar til april. Skrei er forøvrig en av mine absolutte fiskefavoritter – kritthvit og smakfull som den er. Så jeg kjøper gjerne en del når den er i sesong, og fryser ned. Da kan vi nyte godsakene litt utover året også. Når skreien ikke er tilgjengelig, anbefaler jeg vanlig torsk, gjerne loins.

«Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet, og som hver vinter/vår vandrer hele den lange veien til norskekysten for å gyte. Denne vandringen gjør fisken sterk og muskuløs, som igjen gir en fantastisk struktur og smak til fiskekjøttet. Skrei er rik på proteiner, vitaminer, mineraler og omega-3 fettsyrer»

Til torsk med chorizo passer det godt å servere grønnsaker surret i litt olivenolje, og pasta. Om du kjører glutenfritt, som meg, finnes det etter hvert mange gode glutenfrie pastatyper tilgjengelig.

Ovnsbakt torsk med chorizo

Matrett Fisk & sjømat
Koke/steketid 20 minutter

Ingredienser

  • 200 gr chorizo hel pølse
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 400 gr torskeloins evt skrei
  • havsalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader.
  • Kutt chorizo i terninger. Jeg deler den gjerne i fire på langs, og deretter i 1/2 cm skiver på tvers. 
  • Ha litt extra virgin olivenolje i en kasserolle på middels god varme, og stek chorizo noen minutter til den er lett gylden.
  • Legg torsken / skreien i en ildfast form. Dryss over salt og hvitløkspepper, og ha over stekt chorizo inkludert oljen.
  • Ovnsbakes i 15-18 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating