Chiapudding med vanilje

Chiapudding med vanilje

Chiapudding med vanilje er en virkelig enkel og god basisoppskrift. Du rører sammen ingrediensene, og setter kaldt noen timer, det er det hele. Chiapuddingen kan fint spises som den er, men jeg synes den er aller best toppet med bær eller frukt, eller begge deler, og eventuelt nøtter. Den er også veldig god med en bærsaus til. På bildet er den toppet med banan og bringebær.

Chiafrø er spekket med næringsstoffer. Frøene ser kanskje «små og unnselige» ut, men de har et svært høyt innhold av viktige mineraler som mangan, magnesium, fosfor og kalsium. I tillegg er de rike på omega-3, antioksidanter, fiber og proteiner. Blant annet.

Ergo er chiapudding med vanilje en dessert du kan spise med veldig god samvittighet. Men den kan like så godt spises som en digg frokost. Denne oppskriften er søtet med lønnesirup, og er dermed fri for tilsatt sukker.

Sjekk gjerne mine andre oppskrifter på Chiapudding her på bloggen.

Oppskriften under er beregnet til flere porsjoner. Som dessert rekker den til omtrentlig seks porsjoner, og som frokost vil jeg si den rekker til fire porsjoner.

Chiapudding med vanilje

Matrett Dessert
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann kaldt
  • 60 gr chiafrø
  • 4 ss lønnesirup
  • 1/2-1 ts vaniljepulver smakes til
  • 1/8 ts havsalt

Instruksjoner

  • Bland sammen kokosmelk og vann i en romslig skål
  • Tilsett chiafrøene, og rør godt sammen noen sekunder
  • Tilsett lønnesirup, vaniljepulver og havsalt, og rør sammen igjen
  • Settes i kjøleskap minimum to timer, gjerne over natten
  • Serveres med ønsket topping
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating