Enkel sjokoladepudding – melkefri, glutenfri, vegansk

Enkel sjokoladepudding – melkefri, glutenfri, vegansk

Her har du oppskrift på en virkelig enkel sjokoladepudding. Du har ingrediensene i en kasserolle, rører sammen til en noenlunde klumpefri røre, og koker opp. Deretter gjenstår bare avkjølingen. Sjokoladepuddingen er både melkefri og glutenfri. Med andre ord, den er både allergivennlig og vegansk.

Når du har kokt opp blandingen, så la den avkjøle seg 10-15 minutter i kasserollen, og rør med jevne mellomrom. Den vil nemlig danne litt snerk, så da er det greit å røre litt i den for å løse opp det meste av dette. Når sjokoladepuddingen ikke ryker mer, kan du helle den over i en dessertskål for videre avkjøling. Alternativt kan du også helle i porsjonsvise dessertskåler. Bruk gjerne slikkepott for å få med alt.

La sjokoladepuddingen avkjøles til nærmere romtemperatur før den settes i kjøleskap for videre avkjøling.

Du kan kanskje oppleve at overflaten på sjokoladepuddingen blir litt «bulkete» eller at den revner bittelitt. Bare pass på å flytte skålen(e) forsiktig før sjokoladepuddingen har satt seg helt. Alternativt kan du toppe den med revet melkefri sjokolade – det gjør jeg! Det er uansett delikat og ekstra godt.

Enkel sjokoladepudding kan gjerne få følge av Enkel vaniljesaus – uten melk, egg, nøtter og sukker. Hvis du serverer sjokoladepuddingen i porsjonsskåler, kan du også toppe med vaniljesausen i linken, i stedet for revet sjokolade. Eventuelt pynte med revet sjokolade til slutt.

Enkel sjokoladepudding – melkefri, glutenfri, vegansk

Matrett Dessert, Digg med sjokolade
Forberedelse 5 minutter
Avkjøling 1 dag
Porsjoner 8 personer

Ingredienser

  • 100 gr kakao
  • 80 gr rårørsukker
  • 70 gr maisenna
  • 1/2-1 ts vaniljepulver evt vaniljesukker, smakes til
  • 1/4 ts havsalt
  • 5 dl kremet kokosmelk  2×2,5 dl kartonger
  • 5 dl rismelk

Topping (valgfritt)

  • revet melkefri sjokolade

Instruksjoner

  • Ha kakao, rårørsukker, maisenna, vaniljepulver og havsalt i en kasserolle, bland sammen
  • Tilsett kokosmelken, og bland sammen til en jevn og klumpefri "grøt"
  • Tilsett deretter rismelken, bland godt sammen
  • Kok opp under omrøring, la koke ca ett minutt, og trekk til side for avkjøling noen minutter
  • Rør sjokoladepuddingen godt sammen noen ganger mens den står til avkjøling, det vil hindre/begrense snerkdannelse
  • Hell i en romslig serveringsskål, la avkjøles i romtemperatur
  • Dekk til og sett i kjøleskap 1-2 dager før servering

Topping (valgfritt)

  • Riv over melkefri sjokolade når sjokoladepuddingen er helt avkjølt
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating