Gå tilbake

Enkel sjokoladepudding - melkefri, glutenfri, vegansk

Matrett Dessert, Digg med sjokolade
Forberedelse 5 minutter
Avkjøling 1 dag
Porsjoner 8 personer

Ingredienser

  • 100 gr kakao
  • 80 gr rårørsukker
  • 70 gr maisenna
  • 1/2-1 ts vaniljepulver evt 1-2 ts vaniljeekstrakt/-sukker, smakes til
  • 1/4 ts havsalt
  • 5 dl kremet kokosmelk  2x2,5 dl kartonger
  • 5 dl rismelk

Topping (valgfritt)

  • revet melkefri sjokolade

Instruksjoner

  • Ha kakao, rårørsukker, maisenna, vaniljepulver og havsalt i en kasserolle, bland sammen
  • Tilsett kokosmelken, og bland sammen til en jevn og klumpefri "grøt"
  • Tilsett deretter rismelken, bland godt sammen
  • Kok opp under omrøring, la koke ca ett minutt, og trekk til side for avkjøling noen minutter
  • Rør sjokoladepuddingen godt sammen noen ganger mens den står til avkjøling, det vil hindre/begrense snerkdannelse
  • Hell i en romslig serveringsskål, la avkjøles i romtemperatur
  • Dekk til og sett i kjøleskap 1-2 dager før servering

Topping (valgfritt)

  • Riv over melkefri sjokolade når sjokoladepuddingen er helt avkjølt