Bærsaus på enkelt vis

Bærsaus på enkelt vis

Dette er en utrolig enkel og kjempegod bærsaus med kun tre ingredienser. Du lager den på sekunder med en blender eller food processor. Sausen passer perfekt som tilbehør til mange desserter, for eksempel chiapudding, melkefri riskrem eller iskrem. Hvis du spiser chiapudding til frokost eller mellommåltid, vil bærsausen selvfølgelig også være ypperlig som topping.

Jeg bruker 50/50 jordbær og bringebær i denne oppskriften. Jordbærene gir en herlig sødme, mens bringebærene gir en frisk syrlighet som balanserer det søte. Lønnesirup gir ekstra sødme og en fin, karamellaktig smak. Den inneholder også moderate mengder av flere mineraler. Lønnesirup har lavere glykemisk indeks enn sukker, og er dermed bedre med tanke på blodsukkerbalansen.

I sum får du en bærsaus som du kan spise med temmelig god samvittighet. Både jordbær og bringebær er rike på viktige antioksidanter og vitaminer.

Du kan fint bruke fryste bær, gjerne fra frysedisken på butikken. Bare la dem tine først. Oppskriften under er beregnet til ca 4-6 personer, alt etter bruk. Men her er det bare å skalere opp eller ned oppskriftsmengdene etter ønske.

Bærsausen kan serveres romtemperert med det samme, eller avkjøles i kjøleskap noen timer før servering.

Bærsaus på enkelt vis

Matrett Dessert
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 50 gr jordbær Ferske eller fryste
  • 50 gr bringebær Ferske eller fryste
  • 4 ss lønnesirup

Instruksjoner

  • Frosne bær tines først
  • Kjør jordbær, bringebær og lønnesirup i blender eller food processor noen sekunder til en jevn saus
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating