Melkefri riskrem

Melkefri riskrem

Melkefri riskrem, noen? Denne oppskriften ble til etter noen testrunder på kjøkkenet for etpar år siden, og den smaker rett og slett kjempegodt! Den lages med kokosmelk, smaksettes med deilig vanilje og kardemomme, og serveres med en enkel bærsaus. Kokossmaken er ikke overveldende, og den er godt balansert av krydderne.

Bærsausen er utrolig enkel og rask å lage, og består av like mengder bringebær og jordbær. Det gir en topping som er akkurat passe søt og rund, og passe syrlig. Bruk veldig gjerne fryste bær som får tine først, før de kjøres i blender eller med stavmikser. Bærsausen søtes med akasiehonning, eventuelt med lønnesirup for vegansk variant.

Riskremen smaker aller best nylaget, når den fremdeles er litt «lun» på temperatur og myk i konsistensen. Men hvis du for eksempel har rester til overs, går det helt fint å varme den lett opp igjen. Da har smakene fått godgjøre seg sammen, og med litt oppvarming vil den smake omtrent som nylaget. Om du varmer den opp igjen, kan det være du vil trenge å tilsette litt ekstra vann. NB! Den bør ikke varmes opp igjen mer enn én gang.

Bærsausen kan fint lages på forhånd og settes i kjøleskap, for eksempel dagen før. Da har du den klar til servering.

Prøv gjerne også oppskriften på Melkefri risgrøt (risengrynsgrøt).

Melkefri riskrem

Matrett Kaker, desserter & snacks, Risretter
Nasjonalitet Norsk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Total tid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Riskrem

  • 1,5 dl grøtris
  • 5 dl kokosmelk 2 kartonger à 2,5 dl
  • 4 dl vann kaldt
  • 2-3 ss rårørsukker smakes til
  • 3/4-1 ts vaniljepulver evt vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/4 ts havsalt evt himalayasalt

Bærsaus

  • 75 gr bringebær gjerne fryste
  • 75 gr jordbær gjerne fryste
  • 2 ss akasiehonning evt lønnesirup, smakes til

Instruksjoner

  • Eventuelt: Fryste bær tas opp til tining
  • Ha grøtris, kokosmelk, vann, 2 ss rårørsukker, vaniljepulver (evt vaniljesukker), kardemomme og himalayasalt i en tykkbunnet romslig kasserolle, og kok opp. Juster ned varmen, og la det småkoke ca 20-22 minutter, rør av og til. Smak på riskremen for å sjekke at riskornene er skikkelig kokt. Merk at den vil tykne litt når den avkjøles.
  • Smak eventuelt til med mer rårørsukker om ønskelig
  • Kjør bærene til en saus i blender eller med stavmikser, og smak til med akasiehonning (evt lønnesirup)
  • Server riskremen med bærsausen
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating