Kjernesunne donuts (glutenfrie)

Kjernesunne donuts (glutenfrie)

Åtteåringen var strålende fornøyd med å få donuts-former i julegave. Hun elsker nemlig donuts! Så allerede i dag – 1. juledag – ble det bestemt at vi skulle lage donuts. Jeg fikk lov å ha en finger med i spillet, så da ble det skikkelig gode, men like fullt kjernesunne donuts.

De fleste donuts som man kjøper i butikken har litt vel mange unødvendige ingredienser. Og da er det ekstra kjekt å kunne lage en sunn «motsats», som fortsatt smaker godt. Disse donutsene er laget med mandelmel, kokosmel og kokosmelk. De er bakt uten sukker, og er i stedet søtet med lønnesirup. Du kan også bruke kokosblomstsirup, alternativt akasiehonning.

Donutsene er ekstra gode med glasur på. Her har jeg laget en veldig enkel glasur av smeltet sjokolade og lønnesirup. Sjokolade inneholder (nesten uten unntak) sukker. Men bruker du mørk sjokolade, så vil sukkermengden være begrenset. Strøssel er valgfritt – her var det ungene som fikk bestemme, og de storkoste seg med pyntingen!

Er du klar for å bake kjernesunne donuts, du også??

Kjernesunne donuts3
Donuts-formene smøres og fylles nesten fulle – la det være ca 1 cm klaring opp til kanten
Kjernesunne donuts2
Deilige, nystekte kjernesunne donuts

 

Kjernesunne donuts (glutenfrie)

Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 18 minutter
Total tid 28 minutter
Porsjoner 12 donuts

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 200 gr mandelmel evt finmalte mandler
  • 4 ss kokosmel evt finmalt kokosmasse
  • 1/2 ts havsalt
  • 1 ts natron

Våte ingredienser

  • 4 medium/store egg
  • 1 dl kokosmelk ristes/blandes godt først
  • 1 dl lønnesirup evt kokosblomstsirup eller akasiehonning
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Til smøring av former

  • extra virgin kokosolje

Glasur

  • 50 gr sjokolade 70% melkefri
  • 2 ss lønnesirup evt kokosblomst sirup eller akasiehonning
  • strøssel valgfritt

Instruksjoner

Donuts

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Bland sammen mandelmel, kokosmel, salt og natron i en bakebolle
  • Pisk egg, kokosmelk, lønnesirup og vaniljeekstrakt godt sammen i en annet bakebolle. Tilsett melblandingen, og rør sammen.
  • Donuts-formene smøres med et tynt lag kokosolje
  • Ha røren oppi en sprøytepose, eventuelt kan du bruke en frysepose som du klipper et lite hull i hjørnet på (ca 1/2 cm bred åpning). Fyll røren i donuts-formene, la det være ca 1 cm klaring opp til kanten.
  • Donutsene stekes i ca 16-20 minutter, til de er fint gyldne og gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Glasur

  • Sjokolade og lønnesirup smeltes i en liten kasserolle på LAV varme under kontinuerlig omrøring. Pass på varmen så du ikke brenner sjokoladen!
  • Ikke la glasuren bli for varm og rennende, men la den være fyldig nok til at den er enkel å å bre på donutsene. Blir den for avkjølt før du rekker å ha den på alle donutsene, varmer du den bare litt i kasserollen igjen
  • Dryss eventuelt på litt strøssel etter ønske
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating