Eksotisk fruktsalat

Eksotisk fruktsalat

Julen 2017 var vi høyst utradisjonelle og dro på juleferie til Gran Canaria. Der fikk vi blant annet servert en herlig fruktsalat med sharonfrukt, som jeg ble skikkelig hekta på. Da vi kom hjem til vinter-Norge, la jeg merke til at «alle» matbutikker hadde denne vidunderlig søte frukten. Og dermed kompet jeg denne enkle oppskriften på eksotisk fruktsalat til et familieselskap. Fruktsalat er undervurdert som dessert altså – så enkelt, så sunt og så godt!

Nå er sharonfrukten igjen å finne i butikkene, og da er det bare å benytte anledningen!

Sharonfrukt er en variant av persimon. Den sies å ha sitt opphav fra Kina, men dyrkes blant annet også i Israel og i sørlige deler av Spania. Sharonfrukten er som nevnt veldig søt, og den har ingen steiner eller kjerne, så hele frukten kan spises. Den er svært næringsrik, full av betakaroten og med bra innhold av C-vitaminer.

Oppskriften under er ganske stor, beregnet på 8-10 personer. Men det fine med fruktsalat er at det er så enkelt å skalere mengdene opp eller ned. Og ikke minst er det lett å variere ingrediensene også.

Deilig eksotisk fruktsalat

Matrett Kaker, desserter & snacks, Salater
Nasjonalitet Spansk
Forberedelse 20 minutter
Porsjoner 8 personer

Ingredienser

  • 1 mango
  • 1 fersk ananas
  • 2 kiwi
  • 1 stor sharonfrukt evt kalt persimon
  • 2 klementiner
  • 1/2 kurv røde druer steinfrie

Instruksjoner

  • Mango, ananas og kiwi skrelles og kuttes i 1-2 cm terninger
  • Sharonfrukten vaskes godt (behold skallet på), og kuttes i terninger
  • Klementiner skrelles og deles i båter, som igjen deles i to eller tre
  • Druer vaskes godt, og plukkes av stilken
  • Ha alt i en romslig bolle, og bland lett sammen
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating