Gå tilbake

Kjernesunne donuts (glutenfrie)

Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 18 minutter
Total tid 28 minutter
Porsjoner 12 donuts

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 200 gr mandelmel evt finmalte mandler
  • 4 ss kokosmel evt finmalt kokosmasse
  • 1/2 ts havsalt
  • 1 ts natron

Våte ingredienser

  • 4 medium/store egg
  • 1 dl kokosmelk ristes/blandes godt først
  • 1 dl lønnesirup evt kokosblomstsirup eller akasiehonning
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Til smøring av former

  • extra virgin kokosolje

Glasur

  • 50 gr sjokolade 70% melkefri
  • 2 ss lønnesirup evt kokosblomst sirup eller akasiehonning
  • strøssel valgfritt

Instruksjoner

Donuts

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Bland sammen mandelmel, kokosmel, salt og natron i en bakebolle
  • Pisk egg, kokosmelk, lønnesirup og vaniljeekstrakt godt sammen i en annet bakebolle. Tilsett melblandingen, og rør sammen.
  • Donuts-formene smøres med et tynt lag kokosolje
  • Ha røren oppi en sprøytepose, eventuelt kan du bruke en frysepose som du klipper et lite hull i hjørnet på (ca 1/2 cm bred åpning). Fyll røren i donuts-formene, la det være ca 1 cm klaring opp til kanten.
  • Donutsene stekes i ca 16-20 minutter, til de er fint gyldne og gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Glasur

  • Sjokolade og lønnesirup smeltes i en liten kasserolle på LAV varme under kontinuerlig omrøring. Pass på varmen så du ikke brenner sjokoladen!
  • Ikke la glasuren bli for varm og rennende, men la den være fyldig nok til at den er enkel å å bre på donutsene. Blir den for avkjølt før du rekker å ha den på alle donutsene, varmer du den bare litt i kasserollen igjen
  • Dryss eventuelt på litt strøssel etter ønske