Gå tilbake

Melkefri riskrem

Matrett Kaker, desserter & snacks, Risretter
Nasjonalitet Norsk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Total tid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Riskrem

  • 1,5 dl grøtris
  • 5 dl kokosmelk 2 kartonger à 2,5 dl
  • 4 dl vann kaldt
  • 2-3 ss rårørsukker smakes til
  • 3/4-1 ts vaniljepulver evt vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/4 ts havsalt evt himalayasalt

Bærsaus

  • 75 gr bringebær gjerne fryste
  • 75 gr jordbær gjerne fryste
  • 2 ss akasiehonning evt lønnesirup, smakes til

Instruksjoner

  • Eventuelt: Fryste bær tas opp til tining
  • Ha grøtris, kokosmelk, vann, 2 ss rårørsukker, vaniljepulver (evt vaniljesukker), kardemomme og himalayasalt i en tykkbunnet romslig kasserolle, og kok opp. Juster ned varmen, og la det småkoke ca 20-22 minutter, rør av og til. Smak på riskremen for å sjekke at riskornene er skikkelig kokt. Merk at den vil tykne litt når den avkjøles.
  • Smak eventuelt til med mer rårørsukker om ønskelig
  • Kjør bærene til en saus i blender eller med stavmikser, og smak til med akasiehonning (evt lønnesirup)
  • Server riskremen med bærsausen