Energikuler – snopegode og kjernesunne

Energikuler – snopegode og kjernesunne

Kjernesunne energikuler, noen? Det er bare noen få, rene og gode ingredienser som skal til for å lage disse, og det er raskt og enkelt gjort. Du blir bittelitt klissete på fingrene når de skal rulles til kuler, men det bør gå bra.

Jeg bruker en miks av peanøtter og cashewnøtter i denne oppskriften, sammen gir de en fin og mild smak. Bruk tørristede nøtter uten salt, de er altså ristet uten bruk av raffinerte oljer. Salt kan du heller tilsette etter ønske. Dadlene gir sødme og binder nøttene sammen. Kulene rulles i kakao, så blir de mindre klissete å ta i, og får en herlig lett sjokoladesmak.

Tips: Ha kakaoen i en plastboks med lokk, og legg i noen energikuler om gangen, så mange det er plass til uten at det blir «trengsel». På med lokket, rist forsiktig på boksen frem og tilbake, så blir det enkelt å rulle energikulene i kakaoen uten søl. Og de blir dekket av et jevnt og fint lag med kakao.

Oppskriften rekker til ca 16 energikuler, avhengig av hvor store du lager dem. Jeg lager dem omtrent 2 cm i diameter, så blir de en liten munnfull hver. Oppbevar energikulene i en boks med lokk i kjøleskap, og spis dem i løpet av noen dager. Hvis de får lov til å vare så lenge, da…

Smaksvariasjoner

Som smaksvariasjon kan du for eksempel erstatte litt av kakaoen med lakrisrotpulver (kjøpt på helsekostbutikk). Det gjør gjerne jeg, og det er knallgodt! Eller hva med litt kanel, om du er glad i det? De kan alternativt rulles i kokosmasse, i stedet for kakao. Du kan også prøve andre nøtter etter ønske.

Stilner søtsuget og sulten

Energikuler er kjempegode og snopete som godteri, og stilner garantert søtsuget. Og ikke minst er de proppfulle av næring, og gir deg påfyll av energi hvis du er småsulten. Med andre ord kan du nyte dem med god samvittighet. Ha dem gjerne med i en boks med tett lokk når du er på farten.

Energikuler – snopegode og kjernesunne

Matrett Snacks
Porsjoner 16 stykk

Ingredienser

  • 50 gr cashewnøtter tørristede uten salt
  • 50 gr peanøtter tørristede uten salt
  • 75 gr dadler uten stein
  • 1/4 ts havsalt
  • 1-2 ts kakao

Instruksjoner

  • Cashewnøtter, peanøtter, dadler og havsalt kjøres raskt sammen i food processor til ingrediensene samler seg. La nøttene være litt grovmalte, dvs beholde litt biter (så får energikulene litt "tyggemotstand" og crunch)
  • Forme massen til små kuler, ca 2 cm i diameter
  • Ha litt kakao i en skål og rulle kulene i, så de dekkes med et tynt lag
  • Så er det bare å nyte
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating