Gå tilbake
Lasagne uten melk og gluten
Print Pin
5 fra 1 stemme

Lasagne uten melk og gluten

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 5 personer

Ingredienser

Kjøttsaus

  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 800 gr kvernet kjøtt karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 800 gr hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket basilikum
  • havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • pepper smakes til

Hvit saus

  • 3,5 dl vann
  • 3 ss maisenna
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 2 ss næringsgjær smakes til, kan droppes men anbefales!
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til
  • finrevet muskatnøtt smakes til

Øvrige ingredienser

  • glutenfrie lasagneplater
  • extra virgin olivenolje

Instruksjoner

Kjøttsausen

  • Kutt løken i mindre terninger, og grovhakk hvitløken. Surres på middels god varme i en romslig stekepanne i rikelig med extra virgin olivenolje, til løken er blank.
  • Tilsett kvernet kjøtt, og del opp smått, og stek til kjøttet er omtrent gjennomstekt
  • Tilsett hakkede tomater, kremet balsamico, oregano, basilikum, salt og pepper. La det surre på moderat varme noen minutter.

Hvit saus

  • Rør ut maisenna i vann, og ha i en kasserolle sammen med kokosmelk, olivenolje og kyllingbuljong
  • Kok opp til det tykner, rør av og til. Sausen skal være ganske fyldig - om du synes den er for tykk, kan du tilsette en liten skvett vann
  • Smak til med næringsgjær, salt, pepper og muskat. La sausen småkoke etpar minutter.

Preppe lasagnen

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Sprinkle olivenolje i en romslig ildfast form, pensle oppover innsiden av kantene
  • Legg et tynt lag kjøttsaus i bunnen, og legg deretter lagvis pastaplater og kjøttsaus til sistnevnte er brukt opp (kjøttsaus skal være øverste lag). Hvis du legger et tynt lag kjøttsaus for hver gang, vil du få flere lag med pastaplater.
  • Hell den hvite sausen over så den dekker dekker godt. Dryss eventuelt over litt næringsgjær, eller oregano og basilikum, og sprinkle litt olivenolje til slutt
  • Stekes i 30-40 minutter, og til lasagnen er gylden på toppen
  • Serveres med salat til