Gå tilbake

Deilig asiatisk ribbe-wok

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl appelsinjuice
  • 4 ss soyasaus glutenfri, smakes til
  • 1 ss oystersaus glutenfri
  • 1 ss akasiehonning
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 sitrongress
  • 2-3 ss frisk ingefær finrevet
  • 1 ts malt anis
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • pepper smakes til
  • 5-600 gr svineribbe ferdigstekt, rensket for bein
  • 1+1 ss extra virgin kokosolje
  • 4-5 medium gulrøtter
  • 1 stor løk

Instruksjoner

  • Appelsinjuice, soyasaus, oystersaus og honning has i en kasserolle. Knus hvitløk (hvitløkspresse) og tilsett. Ta av det ytterste laget av sitrongresset, kutt i millimetertynne ringer, og tilsett. Finriv frisk ingefær over. Tilsett malt anis, malt koriander og spisskummen, og kok opp. 
  • La det småkoke i 10-12 minutter, til sausen har fått en lett fyldig konsistens, rør av og til. Smakes til med pepper og eventuelt mer soyasaus om den trenger mer salt. Trekk til side så lenge.
  • Mens sausen småkoker, fjernes beina fra svineribba, kutt kjøttet i ca 1 cm tykke strimler. Ha 1 ss extra virgin kokosolje i en wok eller romslig stekepanne på høy varme. Ha i kjøttet og stek noen minutter, til det har blitt fint brunet. Ha over i en bolle så lenge.
  • Gulrøtter skrelles og kuttes i 3-4 mm tykke skiver. Løk skrelles og kuttes i strimler. Ha i 1 ss extra virgin kokosolje i woken/stekepannen på god varme, og stek noen minutter til gulrøttene blir lett gyldne og løken blir lett blank.
  • Ha ribbekjøttet tilbake i woken/stekepanna sammen med grønnsakene, og tilsett sausen. Bland sammen, og gi det et raskt "oppkok" før servering.