Gå tilbake

Potetmos (melkefri)

Matrett Grønnsaker, Tilbehør
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg poteter skrelles
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss kokosmelk gjerne fra kartong, ristes godt før bruk
  • 1 ss næringsgjær valgfritt, men gir ekstra god smak
  • vann til ønsket konsistens
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til
  • gressløk frisk eller tørket

Instruksjoner

  • Potetene skrelles, kuttes i biter om de er store, og dampes til de er helt møre (ca 25 minutter, kjenn med en skarp kniv)
  • De ferdigdampede potetene moses med stamper
  • Tilsett extra virgin olivenolje, kokosmelk og næringsgjær, og bland godt sammen
  • Spe med vann til ønsket konsistens på mosen, tilsett litt og litt om gangen
  • Smak til med salt og pepper
  • Dryss over gressløk ved servering