Bacon kuttes i 1 cm brede staver eller strimler på tvers. Kjøttet kuttes i 2-3 cm terninger. Champignon kuttes i skiver eller båter.
Ha litt olje i en stekepanne på middels god varme. Stek først bacon til det er fint brunet, ha over i gryten, men la mest mulig av baconfettet ligge igjen. Brun deretter kjøttet, og ha over i gryten. Øk temperaturen til bortimot max, og stek champignon i olivenolje til den er fint brunet, rør jevnlig så den ikke blir svidd, og ha over i gryten.
Kutt gulrøtter og løk i passe terninger, og tilsett sammen med knust hvitløk. Sett gryten på middels god varme, dryss over potetmel. La det få steke noen minutter, vend varsomt etpar ganger.
Løs opp tomatpuré i oksekraften, og tilsett sammen med rødvin, laurbærblad og tørket timian. Legg på lokk, kok opp, og la koke noen minutter.
Forvarm stekeovnen til 150 grader
Sett gryten på en rist i ovnen, og la den stå i ca fire timer, fortsatt med lokk på. Ta ut gryten, væsken skal nå være redusert til en fyldig saus. Hvis du ønsker den litt fyldigere i konsistensen, setter du gryten på platen UTEN lokk på god varme, og lar den koke til den er passe redusert. Hvis du synes sausen er for tykk, kan du spe med litt vann.
Smak til med havsalt og pepper