Gå tilbake

Søtpotetsuppe med asiatiske smaker

Matrett Supper
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 1 ss extra virgin kokosolje til steking, evt extra virgin olivenolje
  • 1 kg søtpotet
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1-3 ts rød karripasta smakes til etter ønsket styrke
  • 1 ss frisk ingefær finrevet
  • 1 liter vann
  • 3 ss maisenna
  • 2 terninger kyllingbuljong helst økologisk
  • 3-4 ss soyasaus smakes til
  • hvitløkspepper

Ved servering (valgfritt)

  • kjøtt ferdigstekt
  • sitronolje evt extra virgin olivenolje
  • frisk koriander

Instruksjoner

  • Skrell og kutt løken i terninger. Ha kokosolje i en romslig tykkbunnet gryte, og stek løken på middels god varme noen minutter. Den skal bli fint gylden/lett brunet uten å bli svidd, så pass på å røre av og til.
  • Mens løken steker, under oppsyn, skrelles og kuttes søtpotetene i terninger (løken bruker noen minutter, justér eventuelt ned varmen litt om nødvendig). Jo mindre terninger, jo fortere blir de gjennomstekte/møre.
  • Tilsett søtpotetene og soyasaus i gryta, bland sammen og la det steke etpar minutter
  • Tilsett kokosmelk, karripasta og finrevet frisk ingefær
  • Rør ut maisenna i vannet. Tilsett sammen med kyllingbuljong, og kok opp. Legg på lokk, la det småkoke til søtpotetterningene er helt møre. Test gjerne etter 10-15 minutters koking.
  • Finmos suppa med stavmikser til jevn konsistens. Spe eventuelt med litt mer vann om du synes den er for tykk (men det er meningen at den skal være fyldig). Smak til med soyasaus og hvitløkspepper.

Ved servering

  • Server gjerne suppa tilsatt ferdigstekt kjøtt etter ønske. Sitronolje er også godt å sprinkle over, og eventuelt et dryss frisk koriander eller andre urter etter ønske.