Søtpotetsuppe med asiatiske smaker

Søtpotetsuppe med asiatiske smaker

Søtpotetsuppe er rett og slett en av mine suppefavoritter. Kremet og fyldig, mild og fin på smak, næringsrik, og perfekt å smaksette på ulike vis. Her har jeg laget en herlig variant med asiatiske krydderier. Suppa er tilsatt kokosmelk, rød karripasta og fersk ingefær, og saltet kommer fra soyasaus. Og den er melkefri og glutenfri, så klart.

Glutenfri soyasaus kalles gjerne for tamari soyasaus (japansk), som du finner hos de aller fleste vanlige matbutikker. Eventuelt hos asiatiske butikker. Sjekk for sikkerhets skyld at ingredienslisten ikke inneholder hvete/gluten.

Karripasta finnes i mange varianter, og min erfaring er at styrken kan variere mye etter merke, da de inneholder chili og ulike krydderier. Karripasta som kjøpes i vanlige matbutikker er ganske milde, etter min smak, tilpasset norske ganer. Karripastaer som kjøpes hos asiatiske matbutikker kan være ganske mye sterkere, da de gjerne er laget for dem som er vant til sterk mat. Så start eventuelt med en mindre mengde karripasta, og smak deg frem til ønsket styrke på suppa.

Tips

Søtpotetsuppe kan gjerne tilsettes ferdigstekt kjøtt, i strimler eller terninger. Det er forøvrig en super måte å få brukt opp kjøttrester på, i tillegg til at det metter godt og gir ekstra næringsverdi. I suppa på bildet har jeg tilsatt kalkunfilet. Kyllingkjøtt er også glimrende.

Kjøttrestene jeg brukte i denne suppa ble forøvrig tilberedt noen uker tidligere, og ble da kuttet i terninger og lagt i fryseren til senere bruk. Da er det enkelt å bare tilsette de frosne kjøtterningene i den ferdige suppa, så tiner og varmes de i løpet av få minutter.

Søtpotetsuppe med asiatiske smaker

Matrett Supper
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 1 ss extra virgin kokosolje til steking, evt extra virgin olivenolje
  • 1 kg søtpotet
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1-3 ts rød karripasta smakes til etter ønsket styrke
  • 1 ss frisk ingefær finrevet
  • 1 liter vann
  • 3 ss maisenna
  • 2 terninger kyllingbuljong helst økologisk
  • 3-4 ss soyasaus smakes til
  • hvitløkspepper

Ved servering (valgfritt)

  • kjøtt ferdigstekt
  • sitronolje evt extra virgin olivenolje
  • frisk koriander

Instruksjoner

  • Skrell og kutt løken i terninger. Ha kokosolje i en romslig tykkbunnet gryte, og stek løken på middels god varme noen minutter. Den skal bli fint gylden/lett brunet uten å bli svidd, så pass på å røre av og til.
  • Mens løken steker, under oppsyn, skrelles og kuttes søtpotetene i terninger (løken bruker noen minutter, justér eventuelt ned varmen litt om nødvendig). Jo mindre terninger, jo fortere blir de gjennomstekte/møre.
  • Tilsett søtpotetene og soyasaus i gryta, bland sammen og la det steke etpar minutter
  • Tilsett kokosmelk, karripasta og finrevet frisk ingefær
  • Rør ut maisenna i vannet. Tilsett sammen med kyllingbuljong, og kok opp. Legg på lokk, la det småkoke til søtpotetterningene er helt møre. Test gjerne etter 10-15 minutters koking.
  • Finmos suppa med stavmikser til jevn konsistens. Spe eventuelt med litt mer vann om du synes den er for tykk (men det er meningen at den skal være fyldig). Smak til med soyasaus og hvitløkspepper.

Ved servering

  • Server gjerne suppa tilsatt ferdigstekt kjøtt etter ønske. Sitronolje er også godt å sprinkle over, og eventuelt et dryss frisk koriander eller andre urter etter ønske.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating