Gå tilbake

Ramen med laks

Matrett Fisk & sjømat, Supper
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Nudler

  • 250 gr risnudler
  • rikelig med vann til koking

Selve suppen

  • 3 gulrøtter
  • 1/2 brokkoli evt blomkål
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 1 ss sesamolje
  • 6-7 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong gjerne økologisk
  • 3 ss oystersaus glutenfri
  • 1 ss thai fiskesaus
  • hvitløkspepper
  • 500 gr laksefilet

Instruksjoner

Nudler

  • Nudlene kokes mens suppa tilberedes
  • Kok opp vann til nudlene
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken, og skyll dem deretter med kaldt vann i dørslag så de får renne godt av etterpå

Selve suppa

  • Gulrot kuttes i terninger, brokkoli (evt blomkål) kuttes i mindre buketter
  • Ha kokosolje og sesamolje i en wok eller romslig gryte på god varme, og stek grønnsakene noen minutter (de skal fortsatt ha "spenst"), vend av og til
  • Ha grønnsakene over i en skål så lenge
  • Ha vann, kyllingbuljong, oystersaus, fiskesaus og et dryss hvitløkspepper i woken eller gryta, og kok opp. Rør om så alt løses opp.
  • Smak til kraften - er den for salt tilsettes litt ekstra vann, trenger den mer salt tilsettes litt ekstra fiskesaus. Men husk at øvrige ingredienser skal i, og vil trenge litt saltsmak de også.
  • Del laksen i litt rause terninger, og legg i kraften. La laksebitene trekke noen få minutter til de er gjennomkokte, vend dem gjerne om så det går raskere.
  • Tilsett grønnsakene og bland forsiktig sammen

Servering

  • Fordel de kokte nudlene i skåler. Hell over grønnsaker, laks og kraft.