Ramen med laks

Ramen med laks

I det siste har jeg blitt hekta på ramen, en japansk nudelsuppe, som kan lages i utallige varianter. I grove trekk består den av nudler, kraft, grønnsaker og kjøtt eller sjømat. Her har jeg laget en glutenfri oppskrift med risnudler. Ramen med laks er perfekt hverdagsmiddag, enkel og rask å tilberede.

Grønnsakene wokes eller stekes for seg noen få minutter på god varme under omrøring, og has deretter over i en skål så lenge. De skal fortsatt ha litt «spenst», og tilsettes suppa helt på slutten.

Kraften kokes opp for seg, og laks i biter tilsettes, og skal bare trekke noen få minutter. Pass på at oystersaus som regel inneholder hvete. Hvis du også trenger å unngå gluten og hvete, er det lettere å finne glutenfri oystersaus hos velassorterte asiatiske butikker. Thai fiskesaus bidrar med saltsmak og ekstra aroma.

Risnudler kokes mens suppa tilberedes, og skylles i rikelig med kaldt vann etterpå. Sjekk emballasjen, koketiden kan variere mye for risnudler.

Servering av ramen

Når du serverer ramen, er det vanlig å starte med å ha ferdigkokte nudler i suppeskålen. Så helles kraften over, og deretter toppes det hele med grønnsaker og kjøtt eller sjømat etter ønske.

Ramen med laks er superenkelt; fordel de kokte nudlene i skålene, fyll på med suppa av grønnsaker, laks og kraft.

Hverdagstips

Om vil du lage ramen med laks på superenkelt vis, er det fritt frem å jukse! Det vil si, i mine øyne er det slett ikke juks, bare veldig enkelt og innmari smart… Når jeg lager denne til hverdags og vil det skal gå ekstra kjapt, bruker jeg rett og slett frossen brokkoliblanding i stedet for ferske grønnsaker. Den består typisk av gulrot, brokkoli og blomkål, og veier gjerne 500 gr. Ferdigkuttede grønnsaker er gull, og ofte inneholder de norske grønnsaker, sjekk gjerne emballasjen. Med frossen grønnsaksblanding er det lurt å steke dem på litt ekstra god varme, så de ikke bare blir «kokte og vasne».

Ramen med laks

Matrett Fisk & sjømat, Supper
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Nudler

  • 250 gr risnudler
  • rikelig med vann til koking

Selve suppen

  • 3 gulrøtter
  • 1/2 brokkoli evt blomkål
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 1 ss sesamolje
  • 6-7 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong gjerne økologisk
  • 3 ss oystersaus glutenfri
  • 1 ss thai fiskesaus
  • hvitløkspepper
  • 500 gr laksefilet

Instruksjoner

Nudler

  • Nudlene kokes mens suppa tilberedes
  • Kok opp vann til nudlene
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken, og skyll dem deretter med kaldt vann i dørslag så de får renne godt av etterpå

Selve suppa

  • Gulrot kuttes i terninger, brokkoli (evt blomkål) kuttes i mindre buketter
  • Ha kokosolje og sesamolje i en wok eller romslig gryte på god varme, og stek grønnsakene noen minutter (de skal fortsatt ha "spenst"), vend av og til
  • Ha grønnsakene over i en skål så lenge
  • Ha vann, kyllingbuljong, oystersaus, fiskesaus og et dryss hvitløkspepper i woken eller gryta, og kok opp. Rør om så alt løses opp.
  • Smak til kraften – er den for salt tilsettes litt ekstra vann, trenger den mer salt tilsettes litt ekstra fiskesaus. Men husk at øvrige ingredienser skal i, og vil trenge litt saltsmak de også.
  • Del laksen i litt rause terninger, og legg i kraften. La laksebitene trekke noen få minutter til de er gjennomkokte, vend dem gjerne om så det går raskere.
  • Tilsett grønnsakene og bland forsiktig sammen

Servering

  • Fordel de kokte nudlene i skåler. Hell over grønnsaker, laks og kraft.
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Ramen med laks”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating