Pasta med kylling i urtesaus

Pasta med kylling i urtesaus

Pasta med kylling i urtesaus kan vel sies å være en klassiker i det italienske kjøkkenet. Her har jeg laget min egen variant, helt fri for melk og gluten. Men jeg syns jeg har klart å få den skikkelig digg og smakfull likevel. Det ble tommel opp fra både mann og barn!

Sausen er kremet, basert på kokosmelk og vann tyknet med maisenna. Den er smaksatt med gode urter, kyllingbuljong, hvitløk og spinat. I sum kamuflerer de kokosmelken veldig godt, så den knapt merkes. Glutenfri pasta finnes nå «over alt», i alle fall hos de aller fleste vanlige matbutikker. Jeg foretrekker glutenfri pasta laget av ris og mais. Den har en smak som minner mer om originalen enn pasta laget kun av ris.

Til denne retten kan du fint bruke frossen spinat. Det er raskt og enkelt, og spinaten trenger bare å tine i sausen til slutt. Men vil du lage en «oppgradert» versjon, vil jeg anbefale fersk spinat, som grovhakkes før den tilsettes mot slutten av koketiden.

Pasta med kylling i urtesaus lager du fort på en liten halvtime, så den passer like godt til hverdags som til helgemiddagen.

Pasta med kylling i urtesaus

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Pasta

  • glutenfri pasta til fire personer

Kylling i urtesaus

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 2-3 gulrot
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss maisenna røres ut i vannet
  • 1 terning kyllingbuljong gjerne økologisk
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til
  • 100 gr spinat gjerne frossen

Instruksjoner

Pasta

  • Pastaen kokes etter anvisning på pakken, mens kylling i urtesaus tilberedes, så det blir ferdig noenlunde samtidig

Kylling i urtesaus

  • Løk skrelles og kuttes, hvitløk finhakkes
  • Stek løk/hvitløk i en romslig gryte med olivenolje på medium varme noen minutter, til løken er blank
  • I mellomtiden skrelles og kuttes gulrot i skiver, og tilsettes i gryta, rør av og til etter behov
  • Kylling lårfilet skjæres i tynne skiver eller terninger, og tilsettes, bland sammen
  • Tilsett kokosmelk
  • Rør ut maisenna i vann, og tilsett, bland sammen og la det koke opp
  • Tilsett basilikum og oregano, bland sammen, og la det koke moderat til kylllingen er gjennomstekt (-kokt).
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett spinat til slutt. Hvis du bruker frossen, lar du det småkoke til all spinaten er tint og løst opp, rør jevnlig. Hvis du bruker fersk spinat, hakkes den først, og tilsettes, kok til spinaten klapper sammen.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating