Gå tilbake

Pasta med kylling i urtesaus

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Pasta

  • glutenfri pasta til fire personer

Kylling i urtesaus

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 2-3 gulrot
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss maisenna røres ut i vannet
  • 1 terning kyllingbuljong gjerne økologisk
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til
  • 100 gr spinat gjerne frossen

Instruksjoner

Pasta

  • Pastaen kokes etter anvisning på pakken, mens kylling i urtesaus tilberedes, så det blir ferdig noenlunde samtidig

Kylling i urtesaus

  • Løk skrelles og kuttes, hvitløk finhakkes
  • Stek løk/hvitløk i en romslig gryte med olivenolje på medium varme noen minutter, til løken er blank
  • I mellomtiden skrelles og kuttes gulrot i skiver, og tilsettes i gryta, rør av og til etter behov
  • Kylling lårfilet skjæres i tynne skiver eller terninger, og tilsettes, bland sammen
  • Tilsett kokosmelk
  • Rør ut maisenna i vann, og tilsett, bland sammen og la det koke opp
  • Tilsett basilikum og oregano, bland sammen, og la det koke moderat til kylllingen er gjennomstekt (-kokt).
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett spinat til slutt. Hvis du bruker frossen, lar du det småkoke til all spinaten er tint og løst opp, rør jevnlig. Hvis du bruker fersk spinat, hakkes den først, og tilsettes, kok til spinaten klapper sammen.