Hjemmelaget hamburger på enkleste vis

Hjemmelaget hamburger på enkleste vis

Hjemmelaget hamburger er verdens enkleste sak! I alle fall om du gjør som meg. Jeg bruker helst kvernet kjøtt av storfe eller karbonadedeig, og tilsetter ingenting annet enn halvsalt og hvitløkspepper. Da bevarer du den rene, gode kjøttsmaken.

Det gjelder å bearbeide kjøttet minst mulig, og med lett hånd. Ellers kan de bli kompakte. Dernest er det lurt å ikke lage hamburger-emnene for tynne, for da blir de lettere tørre ved steking. Jeg trykker dem til 1,5-2 cm tykke emner før steking.

Videre må du bruke god varme i pannen. Jeg bruker ikke max varme, men nesten… Kjøttet skal få god stekeskorpe uten å bli svidd. La dem steke ferdig på én side, før de snus og stekes på den andre. De skal være bare så vidt gjennomstekte før de serveres, aller helst en anelse rosa inni, det er min preferanse. Det kan gjerne fortsatt piple litt kjøttsaft ut. Ikke fall for fristelsen å trykke på hamburgerne med stekespaden under stekingen, da presser du unødvendig mye kjøttsaft ut, og de blir tørrere enn nødvendig.

Jeg liker å bruke Pitabrød av glutenfri surdeig som hamburgerbrød. Vanligvis lager jeg opp en porsjon i forkant, og har i fryseren. Da tiner jeg dem bare i brødrister før servering. Jeg deler pitabrødet i to, og har 50/50 ketchup og vanlig pølsesennep som «dressing» på innsiden av hver halvdel av brødet. Fyll så burgeren med det du måtte ønske. På bildet har jeg isbergsalat under hamburgeren, og rødløk surret i olivenolje oppå. En stor tomatskive er også godt på, og gjerne syltet agurk om du liker det.

Hjemmelaget hamburger på enkleste vis

Matrett Kjøtt & kylling
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Selve burgerne

  • 6-800 gr karbonadedeig eller kvernet kjøtt
  • havsalt
  • hvitløkspepper
  • 1-2 ss extra virgin olivenolje til steking

Tilbehør (valgfritt)

  • glutenfrie hamburgerbrød
  • ketchup brukes som dressing
  • sennep brukes som dressing
  • isbergsalat evt annen salat etter ønske
  • rødløk i skiver stekes i olivenolje
  • tomater
  • syltede agurker

Instruksjoner

Steke hamburgerne

  • Del karbonadedeigen i emner med ønsket mengde – for eksempel 100, 150 eller 200 gram pr burger
  • Forme emnene lett til en ball, ikke trykk deigen hardt sammen. Legg hvert emne på en skjærefjøl og trykk lett ned med fingrene mens det formes rundt og jevnt i kantene, til det er ca 1,5 cm tykt. Gjenta med alle emnene.
  • Vask hender, og dryss over havsalt og hvitløkspepper på hvert emne
  • Varm opp en stekepanne med olivenolje til middels høy varme
  • Legg i burgere, så mange det er plass til om gangen. Stek 3-4 minutter på hver side, vent med å snu til de er fint brunet på undersiden. Ikke la dem steke for lenge, da kan de bli tørre.

Stekt rødløk (valgfritt tilbehør)

  • Skjær rødløk i skiver, og stek i extra virgin olivenolje på middels god varme, til de er fint gyldne

Legg opp selve hamburgerne – tips

  • Del glutenfrie burgerbrød i to, bruk gjerne 50/50 ketchup og sennep som dressing på innsiden av hver burgerbrød-halvdel
  • Legg salat under hamburgeren, og for eksempel stekt rødløk, tomat og evt syltet agurk oppå. Legg på toppen av burgerbrødet, og nyt!
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating