Pasta med kylling i tomatsaus

Pasta med kylling i tomatsaus

Pasta med kylling i tomatsaus er rett og slett en enkel vri på klassikeren pasta med kjøttsaus. Kjøttdeigen er byttet ut til fordel for kylling. I tillegg tilsetter jeg også litt stangselleri og gulrøtter i oppskriften, det er en ypperlig måte å gjøre middagen ekstra næringsrik. Og vips, så inneholder den fem ulike grønnsaker.

Poenget er at det er relativt enkelt å «kamuflere» grønnsaker i en tomatsaus, fordi tomatene i seg selv er så smaksrike. Hvis du for eksempel har litt kresne barn, kan løken kuttes veldig smått. Eventuelt kan den også moses med stavmikser eller food processor før den stekes. Velg gjerne andre grønnsaker om du vil.

Tørket basilikum, timian og oregano gir masse god smak til sausen. Juster mengdene etter ønske, og bruk eventuelt friske urter om du heller vil det.

Jeg foretrekker å bruke kylling lårfilet. Den har mer smak, og blir ikke så tørr som brystfilet. Lårfilet har litt høyere fettinnhold, selv om det fremdeles er ganske magert sammenlignet med mye annet kjøtt. Nå finnes kylling lårfilet sånn omtrent «over alt», så det er enkelt å få tak i. Og dessuten er det en forholdsvis rimelig råvare. Men om du foretrekker brystfilet, så bruker du så klart det i stedet.

Pasta med kylling i tomatsaus er en super hverdagsmiddag. Den er enkelt og rask å lage, og med masse god smak. Så den kan fort bli en favoritt i heimen.

Pasta med kylling i tomatsaus

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Pasta

  • pasta til fire personer

Kylling i tomatsaus

  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 stykk stangselleri
  • 2 medium gulrøtter
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 2 bokser hermetiske tomater hakkede, 2×400 gr
  • 3-4 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket timian
  • 2 ts tørket oregano
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til

Instruksjoner

Pasta

  • Pastaen kokes etter anvisning på pakken, mens kylling i tomatsaus tilberedes, så det blir ferdig noenlunde samtidig

Kylling i tomatsaus

  • Løk og hvitløk hakkes, og stekes i en romslig gryte med olivenolje på middels varme, til løken er blank, rør av og til
  • Imens snittes stangselleri og gulrot kuttes i skiver, tilsett i gryten, bland sammen, stek noen minutter til
  • Kutt kylling i skiver eller terninger, og tilsett, bland sammen og stek videre noen minutter
  • Tilsett tomater, kremet balsamico, basilikum, timian og oregano, bland sammen og kok til kyllingen er gjennomstekt/-kokt
  • Smak til med salt og pepper
  • Serveres med nykokt glutenfri pasta
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating