Gå tilbake

Pasta med kylling i tomatsaus

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Pasta

  • pasta til fire personer

Kylling i tomatsaus

  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 stykk stangselleri
  • 2 medium gulrøtter
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 2 bokser hermetiske tomater hakkede, 2x400 gr
  • 3-4 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket timian
  • 2 ts tørket oregano
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til

Instruksjoner

Pasta

  • Pastaen kokes etter anvisning på pakken, mens kylling i tomatsaus tilberedes, så det blir ferdig noenlunde samtidig

Kylling i tomatsaus

  • Løk og hvitløk hakkes, og stekes i en romslig gryte med olivenolje på middels varme, til løken er blank, rør av og til
  • Imens snittes stangselleri og gulrot kuttes i skiver, tilsett i gryten, bland sammen, stek noen minutter til
  • Kutt kylling i skiver eller terninger, og tilsett, bland sammen og stek videre noen minutter
  • Tilsett tomater, kremet balsamico, basilikum, timian og oregano, bland sammen og kok til kyllingen er gjennomstekt/-kokt
  • Smak til med salt og pepper
  • Serveres med nykokt glutenfri pasta