Gå tilbake

Hjemmelaget hamburger på enkleste vis

Matrett Kjøtt & kylling
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Selve burgerne

  • 6-800 gr karbonadedeig eller kvernet kjøtt
  • havsalt
  • hvitløkspepper
  • 1-2 ss extra virgin olivenolje til steking

Tilbehør (valgfritt)

  • glutenfrie hamburgerbrød
  • ketchup brukes som dressing
  • sennep brukes som dressing
  • isbergsalat evt annen salat etter ønske
  • rødløk i skiver stekes i olivenolje
  • tomater
  • syltede agurker

Instruksjoner

Steke hamburgerne

  • Del karbonadedeigen i emner med ønsket mengde - for eksempel 100, 150 eller 200 gram pr burger
  • Forme emnene lett til en ball, ikke trykk deigen hardt sammen. Legg hvert emne på en skjærefjøl og trykk lett ned med fingrene mens det formes rundt og jevnt i kantene, til det er ca 1,5 cm tykt. Gjenta med alle emnene.
  • Vask hender, og dryss over havsalt og hvitløkspepper på hvert emne
  • Varm opp en stekepanne med olivenolje til middels høy varme
  • Legg i burgere, så mange det er plass til om gangen. Stek 3-4 minutter på hver side, vent med å snu til de er fint brunet på undersiden. Ikke la dem steke for lenge, da kan de bli tørre.

Stekt rødløk (valgfritt tilbehør)

  • Skjær rødløk i skiver, og stek i extra virgin olivenolje på middels god varme, til de er fint gyldne

Legg opp selve hamburgerne - tips

  • Del glutenfrie burgerbrød i to, bruk gjerne 50/50 ketchup og sennep som dressing på innsiden av hver burgerbrød-halvdel
  • Legg salat under hamburgeren, og for eksempel stekt rødløk, tomat og evt syltet agurk oppå. Legg på toppen av burgerbrødet, og nyt!