Go Back

Baba ganoush

Matrett Tilbehør
Forberedelse 25 minutter
Koke/steketid 35 minutter

Ingredienser

  • 1 stor aubergin
  • 1/2 sitron saften
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 2-3 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk knust
  • 2/3 ts himalayasalt  evt havsalt, + litt ekstra til auberginene
  • 1/4 ts spisskummen
  • 1 håndfull frisk persille

Instruksjoner

  • Auberginen kuttes i skiver (1-1,5 cm tykke), legges på et stekebrett, og sprinkles med litt salt. La det få stå i 15-20 minutter på kjøkkenbenken, til vannet har trukket litt ut på overflaten av auberginskivene. Tørk så av dette vannet og saltet med kjøkkenpapir.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Sett stekeplaten med auberginskiver i ovnen, og bak ca 25 minutter, til de er gyldne på overflaten og myke inni. La dem avkjøles litt på stekeplaten.
  • Bruk stavmikser eller food processor: Kjør sammen ovnsbakt aubergin, saften av sitron, extra virgin olivenolje, tahinipasta, knust hvitløk, himalayasalt og spisskummen. Bruker du stavmikser, så bruk den høye smale beholderen som hører til. Smak eventuelt til med mer tahini, salt og/eller spisskummen hvis ønskelig.
  • Finhakk persille, og bland inn, dryss gjerne litt på toppen også.