Gå tilbake

Blomkålsuppe med laks

Matrett Supper
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 1 stor blomkål
  • extra virgin olivenolje
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 10 dl vann
  • 1-2 ss maisenna
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • himalayasalt smakes til
  • hvitløkspepper
  • 500 gr laksefilet
  • dill fersk eller tørket, valgfritt

Instruksjoner

Ovnsbakt laks

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Legg porsjonsbiter av laksefilet i en ildfast form. Sprinkle over extra virgin olivenolje, dryss over himalayasalt, hvitløkspepper og dill.
  • Ovnsbakes i 12-15 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt og flaker seg

Blomkålsuppe

  • Løk kuttes fint. Blomkål kuttes i terninger, ta gjerne med det grønne på blomkålen også, det er fullt spiselig.
  • Ha rikelig med olivenolje (5-6 ss) i en tykkbunnet romslig gryte på middels god varme. Tilsett løk og blomkål, stekes noen minutter til løken er blank.
  • Tilsett kokosmelk og kyllingbuljong-terninger, og bland sammen
  • Bland ut maisenna i kaldt vann, tilsett og bland sammen. Kok opp på god varme, og la koke i 5-10 minutter, til blomkålen er helt mør
  • Bruk gjerne stavmikser for å jevne suppen
  • Smak til med salt og hvitløkspepper
  • Server suppa med ovnsbakt laks. Sprinkle gjerne litt extra virgin olivenolje over