Bokhvetegrøt med kakao og krydder (glutenfri, melkefri)
Matrett Digg med sjokolade, Grøt & gryn
Forberedelse 3 minutterminutter
Koke/steketid 5 minutterminutter
Total tid 8 minutterminutter
Porsjoner 1person
Ingredienser
Bokhvetegrøt
40grbokhveteflak(ca 0,8 dl)
2,5dlvannkaldt
0,5dlkremet kokosmelkkan erstattes med vann, dvs 3 dl vann totalt
1,5-2sskakao
1tsekte kanel
1/2tsmalt fennikel
1/2tsmalt anis
1/3tsmalt ingefær
1/4tshimalayasalt
1-3dadleruten stein
Topping (anbefalt)
hasselnøttkjerner
akasiehonningevt lønnesirup
Instruksjoner
Ha bokhveteflak, kaldt vann, kremet kokosmelk, kakao, kanel, malt fennikel, malt anis, malt ingefær og himalayasalt i en kasserolle. Kok opp, rør jevnlig, og la det småkoke på moderat varme i ca fem minutter til grøten har tyknet endel.
I mellomtiden hakkes dadlene og tilsettes. Bland sammen.
Ha grøten i en skål, og topp veldig gjerne med hasselnøtter og akasiehonning før servering
Notater
Tips: Grøten holder fint en dag eller to i kjøleskap, helst dekket med lokk eller folie. Så du kan gjerne lage dobbel porsjon når du først er i gang. Lag grøten kvelden før, og sett i kjøleskap, så har du raskt og enkelt frokosten klar neste morgen.