Gå tilbake

Bokhvetegrøt med kakao og krydder (glutenfri, melkefri)

Matrett Digg med sjokolade, Grøt & gryn
Forberedelse 3 minutter
Koke/steketid 5 minutter
Total tid 8 minutter
Porsjoner 1 person

Ingredienser

Bokhvetegrøt

  • 40 gr bokhveteflak (ca 0,8 dl)
  • 2,5 dl vann kaldt
  • 0,5 dl kremet kokosmelk kan erstattes med vann, dvs 3 dl vann totalt
  • 1,5-2 ss kakao
  • 1 ts ekte kanel
  • 1/2 ts malt fennikel
  • 1/2 ts malt anis
  • 1/3 ts malt ingefær
  • 1/4 ts himalayasalt
  • 1-3 dadler uten stein

Topping (anbefalt)

  • hasselnøttkjerner
  • akasiehonning evt lønnesirup

Instruksjoner

  • Ha bokhveteflak, kaldt vann, kremet kokosmelk, kakao, kanel, malt fennikel, malt anis, malt ingefær og himalayasalt i en kasserolle. Kok opp, rør jevnlig, og la det småkoke på moderat varme i ca fem minutter til grøten har tyknet endel.
  • I mellomtiden hakkes dadlene og tilsettes. Bland sammen.
  • Ha grøten i en skål, og topp veldig gjerne med hasselnøtter og akasiehonning før servering

Notater

Tips: Grøten holder fint en dag eller to i kjøleskap, helst dekket med lokk eller folie. Så du kan gjerne lage dobbel porsjon når du først er i gang. Lag grøten kvelden før, og sett i kjøleskap, så har du raskt og enkelt frokosten klar neste morgen.