Gå tilbake

Ekstra sunn kjøttsaus til pasta

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk 
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 stilk stangselleri
  • 5-600 gr kvernet kjøtt  kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 8 dl hermetiske tomater  hakkede, to kartonger
  • 2-3 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 kartong hermetiske røde linser
  • havsalt  smakes til
  • pepper smakes til

Instruksjoner

  • Kutt løken i små terninger (1/2-1 cm). Hakk hvitløken smått. Snitt stangselleri i tynne skiver.
  • Ha extra virgin olivenolje i en romslig gryte på middels god varme, og tilsett løken, hvitløken og stangsellerien. Surres noen minutter til løken er blank.
  • Tilsett kjøttdeigen, del det opp med stekespaden, og øk varmen etter behov. Stekes med tidvis omrøring til kjøttet er gjennomstekt.
  • Tilsett hermetiske tomater, kremet balsamico, basilikum og oregano, bland sammen og la det koke opp. Småkokes 5-10 minutter, eller mer om du har tid. Juster ned varmen etter behov.
  • Skyll de røde linsene i kaldt vann, bruk gjerne et dørslag, og tilsett sammen med kjøttet
  • Smak til med salt og pepper, og la det koke etpar minutter til
  • Serveres med glutenfri pasta etter ønske