Go Back

Eplekake - glutenfri og melkefri

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 24 cm form

Ingredienser

  • 4 store egg
  • 100 gr dadler uten stein
  • 2 ss rårørsukker
  • 2 ss extra virgin olivenolje + til smøring av formen
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 75 gr rismel
  • 75 gr maismel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts havsalt

Topping

  • 2 medium epler
  • ekte kanel
  • 2 ss rårørsukker

Til smøring av kakeformen

Instruksjoner

  • Legg bakepapir på bunnen av en springform, og sett på ringen. Innsiden av ringen pensles med olivenolje
  • Stekeovnen forvarmes til 170 grader
  • Egg, dadler, rårørsukker, olivenolje og vaniljeekstrakt kjøres i blender til en lys eggedosis
  • Bland sammen rismel, maismel, natron, bakepulver og salt i en bakebolle
  • Tilsett eggedosisen i melet og bland sammen med slikkepott til en jevn røre
  • Hell kakerøren i springformen, og jevn den utover
  • Kutt eplene i båter (1/2-1 cm tykke), og legg dem i ett lag på kaken
  • Dryss over kanel og rårørsukker på toppen
  • Stek kaken i ca 30-35 minutter, til den er gjennomstekt. Test gjerne med en kakepinne eller enden på en ren fyrstikk.
  • La kaken avkjøles i formen

Notater

Tips: Kaken kan fint fryses ned.