Go Back

Glutenfri pizzabunn

Matrett Brød & bakst, Pizza
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 12 minutter
Total tid 17 minutter
Porsjoner 2 personer

Ingredienser

  • 80 gr mandelmel
  • 60 gr cassavamel
  • 30 gr kokosmel
  • 1 ts løkpulver
  • 3/4 ts havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 3/4 dl vann kaldt
  • 3/4 dl extra virgin olivenolje
  • 1 egg

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader
  • Bland sammen mandelmel, cassavamel, kokosmel, løkpulver, salt, basilikum og oregano i en bakebolle. Tilsett kaldt vann og extra virgin olivenolje. Pisk sammen egg og tilsett. Bland godt sammen til en jevn deig, den vil tykne litt etter hvert som kokosmelet trekker til seg væske.
  • Ha bakepapir på en stekeplate. Ha deigen på stekeplaten, og fyll litt kaldt vann i bakebollen som du har på hendene for å trykke deigen utover, så klistrer den ikke så mye.
  • Trykk ut til en rund leiv, så tynn du klarer, max 1/2 cm tykk
  • Stekes i 12-15 minutter, til pizzabunnen er fint gylden
  • Ha på pizzasaus og ønsket topping