Gå tilbake

Glutenfrie hamburgerbrød

Matrett Brød & bakst
Porsjoner 8 hamburgerbrød

Ingredienser

  • 225 gr maismel
  • 200 gr rismel
  • 75 gr potetmel
  • 1 ss phylliumhusk
  • 1 ts tørrgjær
  • 1,5 ts havsalt
  • 1 egg str M/L
  • 5 dl kaldt vann

Før steking

  • extra virgin olivenolje ved utbaking
  • sesamfrø til dryss

Instruksjoner

Deigen

  • Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle
  • Varm opp vannet til 35-40 grader
  • Pisk egget godt sammen, og rør ut i det tempererte vannet. Tilsett dette i de tørre ingrediensene, og bland deigen godt sammen.
  • Dekk med et klede, og la heve i 2 timer

Slik gjør jeg ved utbaking

  • Legg bakepapir på et stekebrett, og hvelv ut deigen oppå bakepapiret
  • Bruk f.eks en slikkepott til å dele deigen i åtte like store emner, som når du deler opp en pizza... Sprinkle over litt olivenolje, så hvert emne har litt olje på seg før du former dem til runde emner, da klistrer ikke deigen så mye på hendene
  • Plasser emnene utover på stekeplaten, og trykk dem lett ned/utover (ca 2-3 cm høye). Jeg legger dem i tre rader på stekebrettet - tre oppe, tre nede, og to i midten.
  • Dryss på sesamfrø, du kan evt trykke sesamfrøene lett ned i emnene så de sitter bedre.
  • Dekk til med rent kjøkkenhåndkle, og etterhev 30-40 minutter
  • Det kan hende emnene siger litt utover. Det avhenger av fuktigheten i melet og hvor mye væske det suger til seg, samt størrelsen på egget (store egg gir litt løsere deig)

Steking

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Stek hamburgerbrødene i ca 20 minutter, til de er gjennomstekte og så vidt gyldne