Gå tilbake

Glutenfritt grovbrød med hasselnøtter

Matrett Brød & bakst
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Hviletid 10 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 1 brød

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 100 gr hasselnøttkjerner beholdes hele (kan evt droppes)
  • 100 gr kikertmel
  • 75 gr solsikkefrø males
  • 75 gr linfrø males
  • 75 gr gresskarfrø males
  • 50 gr kokosmel evt kokosmasse som males
  • 1,5 ts himalayasalt eller havsalt
  • 1 ts natron

Våte ingredienser

  • 5 egg
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts akasiehonning
  • 1 dl vann kaldt

Til smøring av brødform

  • extra virgin kokosolje evt rapsolje

Instruksjoner

  • Vei opp hasselnøttkjerner og kikertmel i en bakebolle
  • Solsikkefrø, linfrø og gresskarfrø finmales i food processor, og tilsettes. Hvis du har kokosmasse, finmales den også før den tilsettes. Tilsett salt og natron, og bland de tørre ingrediensene godt sammen.
  • I en annen bakebolle piskes eggene sammen. Ha eplecidereddik i en kopp, og rør ut honningen i den så den løser seg opp. Tilsett vann.
  • Ha alt det våte i det tørre, og rør godt sammen til alt er blandet. La det stå ca 10 minutter, så kokosmelet rekker å trekke til seg væske og svelle. Røren vil etter hvert tykne litt.
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Brødformen kles med et stykke bakepapir som er like bredt som formen er lang. Endene på brødformen smøres med olje.
  • Hell røren i formen, og stek i ca 40 minutter, til brødet er gyllent og gjennomstekt
  • Avkjøles på rist

Notater

Hvis du ikke liker eller tåler hasselnøtter, kan du fint droppe disse fra oppskriften
Brødet er aller best nystekt, men det kan fint fryses ned. Skjær gjerne brødet i skiver før nedfrysing, så kan du ta opp det du trenger til tining.