Gå tilbake

Glutenfritt grovt flatbrød

Matrett Brød & bakst
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 18 minutter
Total tid 28 minutter
Porsjoner 1 flatbrød

Ingredienser

  • 50 gr linfrø
  • 50 gr gresskarfrø
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 50 gr cassavamel
  • 50 gr kikertmel
  • 2/3 ts himalayasalt
  • extra virgin olivenolje
  • tørkede urter rosmarin, timian

Instruksjoner

Flatbrød

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader
  • Linfrø og gresskarfrø finmales i en food processor
  • Ha kremet kokosmelk i en bakebolle, og tilsett malte linfrø og gresskarfrø, cassavamel, kikertmel og himalayasalt. Bland sammen til en jevn og litt fast deig.
  • Legg bakepapir på en stekeplate, og hell deigen på. Ha rikelig med extra virgin olivenolje på hendene, og trykk ut deigen til en jevn flat leiv, ca 1/2 cm tykk.
  • Sprinkle evt litt ekstra olivenolje over, og dryss over litt tørket rosmarin eller timian for ekstra smak, om ønskelig
  • Stekes på nest nederste rille i 18-20 minutter, til flatbrødet så vidt får litt farge
  • Når flatbrødet er ferdig stekt, deles det i ruter med pizzaskjærer

Knekkebrød

  • Sett stekeovnen på 90 grader varmluft (du bør vente til ovnsrommet har avkjølt seg litt fra den første stekingen, evt la stekeovnsdøren stå åpen litt)
  • Legg de porsjonsdelte flatbrødene på en rist, og sett i ovnen i én time
  • La knekkebrødene avkjøles på risten

Notater

Brødet kan med fordel fryses ned porsjonsvis, da holder det seg bedre, og du kan ta opp akkurat den mengden du trenger til tining. Tines i stekeovnen på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.