Go Back
Glutenfritt surdeigsbrød2
Utskrift Pin
4.75 fra 4 votes

Glutenfritt surdeigsbrød - 2 stykk

Matrett Brød & bakst
Porsjoner 2 brød

Ingredienser

Oppmating av surdeigen (600 gr totalt) - til to brød

  • 200 gr glutenfri surdeigsstarter
  • 200 gr vann 
  • 100 gr bokhvetemel
  • 100 gr fullkorn rismel

Selve surdeigen - til to brød

  • 800 gr vann kaldt
  • 30 gr fiberhusk
  • 600 gr surdeigsstarter ferdig matet, se over
  • 350 gr bokhvetemel
  • 150 gr fullkorn rismel
  • 100 gr potetmel
  • 100 gr solsikkefrø
  • 100 gr linfrø
  • 12-16 gr himalayasalt 2,5-3 ts

Instruksjoner

Fremgangsmåte for to brød

  • Følg de samme instruksjoner som for ett brød over
  • Når du kommer til steget med å forme deigen til brød, deles den først i to, og emnene heves i hver sin hevekurv med kjøkkenhåndkle