Gå tilbake

Granola med tranebær (glutenfri)

Matrett Frokost
Porsjoner 540 gram

Ingredienser

  • 100 gr mandler
  • 50 gr cashewnøtter  naturelle, uten salt
  • 50 gr bananchips
  • 100 gr bokhveteflak
  • 50 gr solsikkefrø
  • 50 gr gresskarfrø
  • 50 gr kokosmasse
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 2-3 ss lønnesirup evt akasiehonning
  • 50 gr tørkede tranebær
  • 1/4 ts himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 120 grader
  • Mandler, cashewnøtter, bananchips og frø kjøres kjapt i food processor, hver for seg, så bitene blir passe grovmalte.
  • Ha over i en bolle sammen med bokhveteflak, frø og kokosmasse, tilsett litt salt og bland sammen.
  • Temperer kokosoljen i en kasserolle, til den akkurat smelter (blir flytende over 24-25 grader), og bland inn lønnesirup. Hell over nøtteblandingen, og bland godt sammen.
  • Ha bakepapir på en stekeplate, og fordel blandingen i et jevnt lag utover. Bakes i ca én time.
  • La blandingen avkjøles, sett gjerne i kjøleskap en stund. Bland inn tranebær
  • Oppbevares på glass med tett lokk