Gå tilbake

Grillspyd med kylling

Matrett Kjøtt & kylling
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Utstyr

  • grillspyd

Grillspydene

  • 600 gr kyllingkjøtt renskåret, gjerne lårfilet
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rødløk
  • rapsolje til pensling
  • havsalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Hvis du bruker grillspyd i tre, må de bløtlegges i vann før bruk, minimum 20 minutter
  • Fyr opp grillen, enten du bruker kull, gass, pellets eller ved
  • Kyllingkjøtt kuttes i 3-4 cm biter. Squash kuttes i to på langs, og deretter i litt tykke skiver (1-2 cm). Paprika og rødløk kuttes i grove biter, 3-4 cm. 
  • Tre grønnsaker og kyllingkjøtt på grillspydene i ønsket kombo & sammensetning. La det være igjen noen cm på hver ende av grillspydet, så du har noe å holde i når du skal håndtere dem. Pensle med olje og dryss over litt salt og hvitløkspepper.
  • Legg grillspydene på grillrist, følg med på varmen og snu om på grillspydene etter behov. Flytt dem eventuelt til en "kaldere" sone dersom varmen er for sterk. Kyllingkjøttet må bli helt gjennomstekt.
  • Så er det bare å nyte...