Gå tilbake

Grove briks med rosmarin og timian (glutenfrie)

Matrett Brød & bakst
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 45 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 12 briks

Ingredienser

  • 50 gr linfrø
  • 50 gr gresskarfrø
  • 100 gr gari-mel
  • 50 gr mandelmel
  • 40 gr kokosmel
  • 1,5 ts himalayasalt evt havsalt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 2,5 dl kremet kokosmelk kartong
  • 2,5 dl vann kaldt

Instruksjoner

  • Linfrø og gresskarfrø finmales i food processor (jeg bruker den lille food processoren som hører til stavmikseren, det er unnagjort i løpet av sekunder).
  • Ha malte linfrø og gresskarfrø i en bakebolle sammen med gari, mandelmel, kokosmel, himalayasalt, timian og rosmarin. Bland godt sammen så alle klumper er løst opp.
  • Tilsett kremet kokosmelk og vann, og bland sammen til en jevn røre - foreløpig er den ganske tynn, men den skal være slik. La den stå 5-10 minutter, så melet får trekke til seg væsken, da vil deigen tykne.
  • Forvarm stekeovnen til 190 grader
  • Ha bakepapir på en stekeplate, og sett 12 like store emner på stekebrettet med en spiseskje (omtrent en toppet skje pr emne). Det er lettere å forme emnene hvis du fukter hendene først. Ha kaldt vann i en bolle, dypp hendene i før hvert emne formes. Forme dem litt firkantede og flate, ca 1 cm tykke.
  • Stekes først i ca 30 minutter, til briksene er fint gyldne på undersiden.
  • Ta ut brettet og snu briksene. Stekes videre i 10-15 minutter, til de er fint gyldne på andre siden også.
  • La dem avkjøles på stekebrettet

Notater

Tips: Briksene er aller best nystekte, men kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.