Gå tilbake

Herlig hønsefrikassé med asiatisk vri

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk, Norsk
Forberedelse 30 minutter
Koke/steketid 3 timer
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

Koking av høne / hønsekraft

  • Ca 2 kg høns
  • Ca 3 liter vann kaldt

Hønsefrikassé

  • 15 dl hønsekraft fra hønsekokingen (se over)
  • 1 boks kokosmelk 4 dl
  • 1 dl vann kaldt
  • 4 ss maisenna evt potetmel
  • 600 gr gulrot
  • 300 gr grønne erter
  • 3 medium løk
  • 1 stor purre
  • Ca 3 ts karripulver smakes til
  • Ca 3 ts himalayasalt evt havsalt, smakes til
  • pepper smakes til
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • frisk koriander ved servering

Instruksjoner

  • Hønsene has i en romslig gryte, og dekkes så vidt med kaldt vann. La dem så vidt koke under lokk i 2-3 timer, til kjøttet enkelt slipper beina.
  • Ta hønsene ut av kraften og la dem avkjøles tilstrekkelig til å kunne ta i dem. Løsne gjerne beina og brystfileten fra skroget med kniv og gaffel så avkjølingen går raskere.
  • Mens kjøttet avkjøles og deles opp, lar du kraften koke inn på god varme uten lokk. Kok inn til du har 1,5 liter kraft. Om den kokes inn mer enn dette, er det bare å spe den igjen med kaldt vann til riktig mengde.
  • Riv hønsekjøttet i passe strimler / "bitestørrelse" med fingrene, eller kutt med kniv
  • Gulrot kuttes i 1 cm tykke skiver. Løk kuttes i grove terninger. Snitt purren i to på langs, vask den godt da den kan inneholde sand, og kutt i 1 cm tykke ringer.
  • Ha hønsekraften i gryten sammen med kokosmelk. Rør ut maisenna (evt potetmel) i 1 dl kaldt vann, og tilsett. Bland sammen, og kok opp.
  • Tilsett hønsekjøttet, kuttede gulrøtter, løk, purre og erter. La det koke 10-12 minutter, til grønnsakene er passe møre. Rør en gang eller to underveis.
  • Smak til med karripulver, salt og pepper. Sprinkle over litt extra virgin olivenolje, og bland sammen.
  • Serveres med grovhakket frisk koriander