Hønsene has i en romslig gryte, og dekkes så vidt med kaldt vann. La dem så vidt koke under lokk i 2-3 timer, til kjøttet enkelt slipper beina.
Ta hønsene ut av kraften og la dem avkjøles tilstrekkelig til å kunne ta i dem. Løsne gjerne beina og brystfileten fra skroget med kniv og gaffel så avkjølingen går raskere.
Mens kjøttet avkjøles og deles opp, lar du kraften koke inn på god varme uten lokk. Kok inn til du har 1,5 liter kraft. Om den kokes inn mer enn dette, er det bare å spe den igjen med kaldt vann til riktig mengde.
Riv hønsekjøttet i passe strimler / "bitestørrelse" med fingrene, eller kutt med kniv
Gulrot kuttes i 1 cm tykke skiver. Løk kuttes i grove terninger. Snitt purren i to på langs, vask den godt da den kan inneholde sand, og kutt i 1 cm tykke ringer.
Ha hønsekraften i gryten sammen med kokosmelk. Rør ut maisenna (evt potetmel) i 1 dl kaldt vann, og tilsett. Bland sammen, og kok opp.
Tilsett hønsekjøttet, kuttede gulrøtter, løk, purre og erter. La det koke 10-12 minutter, til grønnsakene er passe møre. Rør en gang eller to underveis.
Smak til med karripulver, salt og pepper. Sprinkle over litt extra virgin olivenolje, og bland sammen.
Serveres med grovhakket frisk koriander