Go Back

Hjemmelaget glutenfri musli / granola

Matrett Grøt & gryn
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 1 time
Total tid 1 time 15 minutter
Porsjoner 6 porsjoner

Ingredienser

Ingredienser som ovnsbakes

  • 100 gr mandler
  • 50 gr hasselnøtter
  • 50 gr cashewnøtter naturelle, uten salt
  • 50 gr gresskarfrø
  • 50 gr solsikkefrø
  • 50 gr linfrø
  • 50 gr kokosmasse
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 2 ss akasiehonning
  • 1-2 ts ekte kanel Ceylonkanel

Ingredienser som tilsettes etterpå

  • 75 gr rosiner helst økologiske
  • 50 gr kokoschips
  • 25 gr puffet bokhvete evt puffet ris

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 120 grader
  • Mandler, hasselnøtter og cashewnøtter grovhakkes. Ha nøttene i en bolle sammen med frøene. Dryss over ekte kanel, mengde etter ønske, og bland sammen.
  • Temperer kokosoljen i mikroovn eller i en kasserolle, til den akkurat smelter (blir flytende over 24-25 grader), og bland inn akasiehonning. Sprinkle olje-/honningblandingen over nøttene og frøene, og bland godt sammen.
  • Ha bakepapir på en stekeplate, og fordel blandingen i et jevnt lag utover. Bakes i ca én time. Hvis du lager dobbel porsjon, kan du vende om på muslien en gang eller to underveis.
  • La blandingen avkjøles, sett gjerne i kjøleskap en stund. Blandes så med rosiner og kokoschips, og eventuelt puffet bokhvete (eller puffet ris).
  • Oppbevares på glass med tett lokk