Gå tilbake

Indisk sjømat-curry

Matrett Fisk & sjømat
Nasjonalitet Indisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 ss extra virgin kokosolje
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2-3 cm fersk ingefær
  • 3 ts malt koriander
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts malt fennikel
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater ca 400 gr
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 400 gr torskefilet
  • 2-300 gr kokte reker skrelte
  • 2-3 ts havsalt smakes til
  • chilipulver etter ønske
  • 2-3 håndfuller frisk koriander

Ved servering

  • basmatiris
  • mangochutney valgfritt

Instruksjoner

  • Løken grovkuttes, hvitløk og ingefær hakkes. Stekes i en romslig gryte i kokosolje på middels god varme til løken er blank.
  • Tilsett krydderne og stek et minutt eller to
  • Ha tomater og kokosmelk i en blender, tilsett løkmiksen og kjør sammen til en jevn saus. Ha sausen tilbake i gryta.
  • Del fisken i mindre biter. Skrell reker, og sett til side så lange
  • Ha fisken i sausen, kok opp, og la så vidt småkoke noen minutter, til fisken er gjennomkokt.
  • Bland inn frisk koriander i curryen
  • Trekk gryta fra varmen, og tilsett rekene
  • Serveres med basmatiris til, og evt mangochutney