Gå tilbake

Julemenn (glutenfrie, melkefrie)

Ingredienser

  • 50 gr extra virgin kokosolje
  • 3 egg str M/L
  • 150 gr rårørsukker
  • 250 gr silketofu
  • 1 ts hornsalt
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 350 gr glutenfri lys melmiks f.eks Toro lys kakemiks

Ved utbaking

  • potetmel

Instruksjoner

  • Kokosoljen smeltes, og settes til side
  • Bruk en kjøkkenmikser: Ha egg, rårørsukker, silketofu, hornsalt og vaniljeekstrakt i bakebollen, tilsett den smeltede kokosoljen, og kjør sammen noen minutter til det er så godt blandet som mulig
  • Ta bollen ut av kjøkkenmikseren, tilsett glutenfritt mel og bland sammen med en sleiv for hånd, til en jevn deig
  • Sett deigen i kjøleskap (tildekket) noen timer, evt til neste dag, så den er skikkelig avkjølt før utbaking

Utbaking og steking

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader (over- og undervarme)
  • Benytt to stekeplater med bakepapir, da kan du steke det ene mens du forbereder det andre
  • Dryss litt potetmel på benken og på selve deigen. Kjevle ut en jevn leiv som er 1/2 cm tykk, og stikk ut julemenn/juledamer med kakemannformer. Legg dem forsiktig over på stekebrett
  • TIPS: Sørg for at det alltid er et tynt lag potetmel på over- og undersiden av deigen, da vil den ikke klistre, og deigen slipper lettere når figurer stikkes ut.
  • Stekes i 7-8 minutter, til rett før de får farge. NB! De skal ikke blir brunet, så følg med på stekingen, ulike stekeovner kan gi ulikt stekeresultat
  • Legges forsiktig over på rist med kjøkkenhåndkle for avkjøling
  • Julemennene/damene kan fryses ned